top of page

              Meso HAIR 
               XL HAIR 

 

Behandeling tegen haaruitval en bevordering van haargroei 

L_RRS-XL-HAIR_Vial_5ml.png

XL Hair is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof (CE, klasse III injectable) voor de hoofdhuid. Het bevat natuurlijk hyaluronzuur en een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit een groot aantal (47) actieve ingrediënten, zoals groeifactor (FGF), koperpeptide, vitaminen, antioxidanten, aminozuren, peptiden en sporenelementen. Ze voeden en reactiveren de haarfolikkels.

 

Meso Hair is een behandeling die ingezet kan worden tegen haarverlies, bij dun en dof haar en vermoeide haargroei. Meso Hair activeert de haarzakjes om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt..

Meso Hair is een behandeling die ingezet kan worden tegen haarverlies, bij dun en dof haar en vermoeide haargroei. Meso Hair activeert de haarzakjes om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt.
 

Het hoofdbestanddeel van MesoHair zijn peptides die de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Naast de peptides bevat MesoHair cocktails speciale vitaminen die nodig zijn voor haargroei en ook groeifactoren die follikels aanzetten tot het produceren van haar.

Tijdens de behandeling wordt met een dunne naald peptides in de hoofdhuid gespoten. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Hierdoor worden de haren dikker, steviger en blijven langer zitten. Elk haarzakje bevat 1 tot 6 haren. Door deze behandeling worden meerdere haren per haarzakje of slapende haarzakjes geactiveerd waardoor meer haar zichtbaar zal zijn. Indien het haar compleet weg is, dan zijn er geen follikels meer die gestimuleerd kunnen worden.
 

Vrouwen: Gemiddeld 8 behandelingen

Mannen: Gemiddeld 6 behandelingen,
Interval: 4 weken. 

Hoe werkt mesotherapie bij haaruitval precies?

Mesotherapie behandelingen worden doorgaans uitgevoerd door ervaren specialisten. De behandeling is vooral effectief bij de aanpak van haaruitval die een gevolg is van Alopecia androgenetica. U neemt plaats in een comfortabele behandelstoel, waarbij u zich probeert te ontspannen. Gedurende de behandeling worden met behulp van een zogenaamde mesogun met daaraan een kleine injectienaald vitamines, aminozuren en mineralen in de haarzakjes geïnjecteerd. Het haarverlies wordt hierdoor verminderd. Door een verbeterde doorbloeding heeft mesotherapie een positief effect op uw haargroei. Kleine (dons)haartjes kunnen zich, door toedoen van de samenstelling van de injectievloeistof, verder ontwikkelen tot sterkere haren.

 

Voor de behandeling

Om de omstandigheden zo schoon mogelijk te krijgen (haar kan je niet ontsmetten), moet je voor de behandeling je haar wassen en geen stylingsproduct in je haar aanbrengen. Na de behandeling mag je je haar 24 uur niet wassen; dit om het product zo ongestoord mogelijk zijn werk te laten doen. De meso specialist kan u een bijpassende shampoo adviseren wat het effect van de behandeling versterkt.

 

Wat kan ik verwachten na een mesotherapie behandeling?

Uw hoofdhuid kan door het injecteren met de mesogun wat gevoelig zijn. Wees voorzichtig met het aanraken van en wrijven over de behandelde huidoppervlakte. Het is belangrijk om krabbelen te vermijden, dit kan immers tot wondjes leiden die in extreme gevallen ontstoken kunnen raken. Gun de geïnjecteerde stoffen de kans om optimaal te kunnen werken. Specialisten adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling uw hoofd niet nat te maken en/of uw haar niet te wassen. Zweten wordt eveneens afgeraden. Stel daarom een sauna bezoek of een intensief uurtje sporten een paar dagen uit.

Is mesotherapie een pijnlijke behandeling?

Over het algemeen wordt mesotherapie niet als pijnlijk ervaren. Het spreekt voor zich dat u de injecties voelt, omdat er gebruik wordt gemaakt van kleine naaldjes is de pijn minimaal. Bent u erg gevoelig of bent u bekend met een lage pijngrens? Maak dit tijdig kenbaar bij de behandelend specialist. Van napijn is bij een mesotherapie behandeling zelden sprake. Na een behandeling kunt u vrijwel alle werkzaamheden weer hervatten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?

Mesotherapie is een behandeling die bij mannen en vrouwen kan worden toegepast. Voorafgaand aan de behandeling stelt de specialist samen met u een individueel behandelplan op. Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen bestaat een behandelplan uit 6 tot 10 behandelingen in de opbouwende fase. Daarna wordt overlegd hoeveel behandelingen jaarlijks als ‘onderhoud’ geadviseerd worden.

Kan mesotherapie gecombineerd worden met een haartransplantatie?

Het is niet ongebruikelijk om mesotherapie te combineren met een andere behandeling die haaruitval tegengaan. Mesotherapie kan dan ook uitstekend samengaan met een haartransplantatie. Het voordeel van deze combinatie van behandelingen is dat uw bestaande haren door de mesotherapie gezonder en dikker kunnen worden. Daarnaast wordt door de mesotherapie uw haaruitval gestabiliseerd, waardoor haren na een haartransplantatie minder snel uitvallen.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van mesotherapie?

Mesotherapie is een uiterst veilige cosmetische behandeling, met een minimale kans op risico’s en bijwerkingen. Het is, net zoals bij andere ingrepen, mogelijk dat zich een allergische reactie of een ontsteking voordoet. U kunt de kans op het ontstaan van bijwerkingen verkleinen door de tips en adviezen van de specialist op te volgen.

 

Contra indicaties

De volgende contra-indicaties gelden voor Meso-hair:

- Hypertofisch littekenweefsel

- Gebruik van anticoalgantia medicijnen

-Bloedingen die moeilijk stollen. 

- Auto-imuun ziekten; epilepsie, diabetes, Herpes simplex, Bacteriele infecties, Ontstekingen van de huid en andere huidaandoening, schildklierziekte, ernstige lever of nierziekte, zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode. 

1547332440.png
XLHair-800x800-06032019.jpg
bottom of page