top of page
ACNE BEHANDELING 

 

Wat is acne?

Acne is er in ontzettend veel variaties en medische benamingen. Maar de meest gebruikte term is toch wel: (jeugd)puisten of acne vulgaris. Ook de kenmerken van acne zijn welbekend: mee-eters, rode bultjes en soms flinke onderhuidse ontstekingen. Met als mogelijk gevolg zelfs huidoneffenheden, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens. Acne uit zich bij jong en oud, man en vrouw. Maar het is vrijwel altijd even vervelend en storend. Dat begrijpen wij als geen ander.

Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgproductie en oude huidcellen zorgen voor verstopte poriën. Het talg kan niet gelijkmatig afvloeien, daarbij komt de bacterie propionibacterium acnes die voor een ontsteking zorgt. Dan ontstaat acne. Ofwel: ontstoken verstopte poriën. Het resultaat van de overmatige talgproductie wordt door veel mensen als een belemmering in het dagelijks functioneren gezien. Vooral in het gezicht, op de borst en schouders waar de talgklieren prominenter aanwezig zijn kan de acne ontstaan. Factoren als hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen de klachten nog eens verergeren.

Acne behandeling: 

Je huid ziet er stralender uit en dat voel je ook. Helaas niet direct na één behandeling. Soms neemt de acne zelfs tijdelijk even toe. Maar na een aantal dagen wordt de actieve acne zichtbaar minder. Er zijn daarna nog wel meerdere behandelingen nodig om de acne langdurig te verminderen. Het aantal is afhankelijk van de ernst van de acne.


Na de behandeling:

Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden.Soms neemt de acne zelfs tijdelijk even toe. Maar na een aantal dagen wordt de actieve acne zichtbaar minder. Er zijn daarna nog wel meerdere behandelingen nodig om de acne langdurig te verminderen. Het aantal is afhankelijk van de ernst van de acne. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. 

Nazorg:

In de periode na een acne behandeling is het verstandig om de huid de tijd te gunnen om te herstellen
Gedurende 48 tot 72 uur je gezicht make-up loos te houden. Liefst zo lang mogelijk water vermijden in je gezicht, dit voor de langere houdbaarheid van uw behandeling. De huid moet namelijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Wij adviseren tot vier weken na de behandeling geen zonnebank te bezoeken. 

 

Acne sporen/littekens
Helaas laat acne altijd sporen achter in de vorm van acne littekens en rode vlekjes.

Ook daar hebben we een oplossing voor.

Lees meer hierover: 

thumbnail_IMG_5752.jpg
bottom of page