top of page

DERMAPEN

De Dermapen, of anders genoemd Micro Needling, is het nieuwste en meest geavanceerde apparaat op het gebied van huidverbetering en huidverjonging. De Dermapen wordt wereldwijd gebruikt door dermatologen, cosmetische chirurgen, huidtherapeutes en gediplomeerde schoonheidsspecialistes. 

Hoe ervaart u de behandeling?

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid die goed te verdragen is. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van een verdovingscrème en word voor de behandeling aangebracht.

 

Hoe ziet de huid er na de DermaPen behandeling uit?

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naaldjes zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. 2 tot 3 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten, de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook weer het voordeel van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag! Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten.De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. Gedurende vier weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht beschermd worden met een zonnebrandproduct met een hoge beschermingsfactor. (SPF 50) 

Een MicroNeedling Treatment is te  adviseren om de volgende huidzorgen aan te pakken:

 • Fijne lijntjes

 • Rimpels

 • Weinig volume in de huid

 • Grove poriën 

 • Dunne couperose huid

 • Littekens

 • Pigmentatie

 • Niet egale huidteint

Hoe ziet het herstel proces er uit?

 • De huid kan er direct na de behandeling gezwollen zijn en rood uitzien. 

 • Na een milde needling  behandeling is het niet gebruikelijk maar kan lichte schilfering en droogheid ontstaan gedurende 3-5 dagen na de behandeling.

 • Na een intensieve needling behandeling zal in de navolgende 2-3 dagen de huid rood zijn en strak aanvoelen. In uitzonderlijke gevallen kan de huid vlekkerig worden en licht gaan schilferen. 

 • Let op! Peuter en trek niet aan eventuele velletjes. Dit kan het krijgen van littekens en pigmentvlekjes tot gevolg hebben.

      Moet ik uit de zon blijven?

 • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF50 zonbescherming voor minimaal 14 dagen  na de peelprocedure om hyperpigmentatie te voorkomen.

 • Je kunt evt. een hoed dragen ter bescherming.

 • Het dragen van zonbescherming adviseren wij dagelijks het hele jaar door te doen.

Hoe vaak moet ik de DermaPen™behandeling herhalen?

De aanmaak van bindweefsel (collageen en elastine) is een geleidelijk proces dat zich 'onder' het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij Micro-Dermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 à 6 behandelingen in kuurverband (elke 4-8 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de vooruitgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeliing met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. 

Enige richtlijnen:

- Fijne lijntjes & rimpels: gemiddeld 4-6 behandelingen

- Specifieke lijnen op de bovenlip: gemiddeld 3 behandelingen
- Vergrote porien: gemiddeld 4 behandelingen
- Littekens: gemiddeld 3 behandelingen om de 3 à 4 maanden

Wanneer mag je GEEN DermaPen™ behandeling ondergaan?

- Donkere huid  (huidtypen 4-6)

- Extreem gevoelige huid

bottom of page