top of page

HIFU/Ultherapy

 

Een strakkere huid zonder operatie, dat is het doel van High Intensity Focused Ultrasound (HIFU)

​Ultraformer is een complete niet-chirurgische behandeling van uw hals, gezicht en decolleté, om uw huid optimaal te liften, waarbij de eigen regeneratieve reactie van het lichaam wordt gebruikt. De behandeling wordt uitgevoerd met hoog intensieve, gefocuste ultrasound (HIFU). 

Wat is HIFU therapie? 
Hifu is een niet-chirurgische behandeling om uw huid optimaal te liften, waarbij de eigen regeneratieve reactie van het lichaam wordt gebruikt. De behandeling wordt uitgevoerd met hoog intensieve, gefocuste ultrasound HIFU. Verandering is, zonder hersteltijd, na slechts één behandeling van 20-90 minuten licht zichtbaar. Het resultaat uit zich in 3 tot 6 maanden. Daarna houd dit ongeveer een of twee jaar aan. 

Hoe werkt HIFU? 
Met de HIFU, worden via gericht ultrageluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven. De HIFU raakt drie lagen, de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd. Met thermische energie die compleet veilig is, wordt het weefsel verwarmt. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd waardoor de huid langzaam gelift wordt én het langdurig effect ontstaat. Dit zonder beschadiging van de oppervlakte van de huid. Na enkele maanden is een strakkere huid zichtbaar met een fris en verjongend aspect en een zichtbaar verbeterde huidconditie zonder daarvoor onder het mes te moeten. 

Welke zones kunnen behandeld worden? 
Gehele gezicht 
Wenkbrauwen / Oogleden 
Kin / Kaaklijn 
Wangen en voorhoofd 
Kraaienpootjes 
Hals 

Voor wie is de HIFU geschikt ? 
De behandeling is voor mensen die er wel beter of jonger uit willen zien, maar dan het liefst zonder snijden en zonder downtime. 

De beste kandidaten voor HIFU behandeling zijn de mensen met: vage kaak lijnen, neus-lip-plooien, slappe oogleden en wenkbrauwen, dubbele kin, losse nek, fijne lijntjes en rimpels, ongelijkmatige teint of textuur en grote poriën. 

Wat voor resultaat kunt u verwachten ? 
Eén behandeling is voldoende om het proces op gang te brengen. Het beste resultaat wordt zichtbaar na ca. 2 à 3 maanden tot zelfs na 6 maanden worden nog verbeteringen geconstateerd. Herhaal behandelingen of kuren zijn niet perse nodig bij Hifu. De resultaten verschillen per persoon, sommige personen ervaren uitstekende resultaat en anderen niet. 
De huidstructuur wordt veelal gladder, je krijgt fijnere poriën, en een stevigere huid, zonder dat deze onaangenaam of dik aanvoelt. 

Wat is het voordeel van HIFU? 
Dankzij HIFU is een effectieve facelift zonder snijden nu veilig en vrijwel pijnloos mogelijk en vormt daarmee een goed alternatief voor chirurgische lifting. 
HIFU is de meest gecontroleerde methode van huidverstrakking op basis van warmte diffusie Ook is de behandeltijd met deze methode korter. Als u meerdere plekken in hals of gezicht wilt behandelen, kan dit nu in een kortere periode. 

Wat is SMAS laag en waarom is die belangrijk? 
SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System) is het stuk weefsel in de huid die strak wordt getrokken door een chirurg bij een face lift. Ultraformer met thermische energie verwarmt dit weefsel op een veilige manier, met als resultaat een gelijk zichtbaar, strakker gezicht. Na een tijd wordt de behandeling duidelijk zichtbaar. Dit komt omdat Ultraformer de aanmaak van collageen blijft stimuleren tot maanden na de behandeling. Zo krijgt u een nieuwe huidstructuur. 

 

Voor welke indicaties is de behandeling geschikt? 

  • Voor gezichtscontouring (kaaklijn, wenkbrauwen, neus-lippen plooi)

  • Verstrakken bovenarmen

  • Voor huidverstrakking (tevens lifting nek en decolleté)

  • Voor het verminderen van een dubbele kin (tot wel 50% vermindering)

  • Voor het aanpakken van rimpeltjes en fijne lijntjes

  • Voor het verfijnen van de huidstructuur

De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en kan prachtig op het gezicht, de hals en het decolleté worden ingezet. Daarnaast kunnen we ook bijvoorbeeld de bovenarmen mooi behandelen. De huid hoeft niet voorbereid te worden en de behandeling mag ook in de zomer periode worden uitgevoerd. Let wel: de behandeling is niet geschikt indien u onlangs een behandeling met botox of fillers hebt ondergaan of als u zwanger bent. Bespreek dit altijd van te voren met de huidtherapeute.

Is de behandeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt een ultrasound gel aangebracht op de huid voor een goede geleiding van de ultrasonen. Door de verdovende gel heeft u meestal geen pijnlijk gevoel tijdens de behandeling op wat beperkte tintelingen na. De behandeling duurt tussen de 15 en 90 minuten afhankelijk van het te behandelen gebied.

Moet ik rekening houden met een downtime?

Met deze behandeling is er geen downtime. Wel kan de huid enkele uren na de behandeling wat rood zijn. Dit trekt vanzelf weg. In enkele gevallen kan er een lichte zwelling van de huid plaats vinden maar deze bijwerkingen zijn van korte duur. Vergeet niet om altijd een SPF te gebruiken (zomer en winter).

 

Het uiteindelijke resultaat

Het resultaat heeft tijd nodig. Het lichaam gaat zelf de collageen (her)productie op gang brengen en de eerste resultaten zullen na ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar zijn. Na deze periode zult u een zichtbare versteviging van de huid en een lifting van de gezichtscontouren waarnemen. De huid is voller en fijne lijntjes en rimpeltjes zullen verminderen. Indien u tevens behandeld bent voor het kin gebied dan zult u een zichtbare afname van de dubbele kin waarnemen.

Wanneer is HIFU niet geschikt of mogelijk? HIFU therapie is niet geschikt voor mensen die onlangs behandeld zijn met botox of fillers of tijdens zwangerschap / stollingsstoornissen / immuunsysteem stoornissen / hart, lever en nier insufficiëntie/ allergieën / serieuze hartritmestoornissen.

HIFU-behandeling.jpg
960x0.jpg
bottom of page