top of page

fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling – ook wel AHA peeling – is een chemische peeling op basis van fruitzuur. Fruitzuur is een type alfahydroxyzuur (AHA, van Alfa Hydroxy Acid). Bij toepassing op de huid, hebben de fruitzuren een verjongend effect op de huid.

AHA-peelings stimuleren de celvernieuwing om onvolkomenheden in de ouder wordende huid te verminderen, zoals fijne lijntjes, rimpels pigmentvlekken. Fruizuurpeelings helpen ook om een ​​jonger uitziende huid te behouden door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Bij de behandeling van acne werken fruitzuren door overtollig talg op te drogen en geblokkeerde haarzakjes te ontstoppen. AHA-peelings zijn relatief mild. Wetenschappelijk onderbouwde studies concluderen dat na verloop van tijd het gebruik van AHA-producten resulteert in een gladdere, gelijkmatig gepigmenteerde huid.

Na de behandeling moet de huid tot zes weken beschermd worden tegen UV-stralen met hoge zonnebrandfactor (50). Daarnaast moet de huid een aantal weken rust krijgen, dwz geen scrubs, andere peelings (twee weken), aromatherapie. De huid is in de eerste periode na een behandeling niet in tact en daardoor is het belangrijk om speciale huidverzorgingsmaterialen te gebruiken. Reguliere dag- en nachtcrèmes zijn samengesteld voor de intacte huid. Ook ontharingsbehandelingen en het gebruik van producten die retinol of fruitzuren bevatten worden tot de huid weer is genezen afgeraden.

bottom of page