top of page

RUGBEHANDELING

Veel mannen en vrouwen hebben last van onzuiverheden of acne op de rug. Hoewel de rug vaker bedekt is dan het gezicht kan het heel vervelend zijn om acne op de rug te hebben. Vooral tijdens de zomer, wanneer de kleding luchtiger wordt is het niet fijn om puistjes en zichtbare littekens op de rug te hebben. Naast enkele leefregels kan een rugbehandeling zeer goed helpen bij onzuiverheden op de rug en schouders.

Acne op de rug komt veel voor bij jongeren, maar ook nog steeds bij volwassenen. Vaak worden deze klachten minder met de leeftijd, maar er zijn genoeg dertigers en veertigers die last hebben van onzuiverheden op de rug. Soms gaat het om enkele mee-eters en puistjes, maar soms is er sprake van veel en diepe ontstekingen. De acne kan littekens achterlaten in de huid, waardoor oneffenheden blijft zien, ook als de acne verminderd of verdwenen is. Een rugbehandeling kan helpen om verdere ontstekingen te voorkomen en de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

De oorzaak van onzuiverheden op de rug kan heel verschillend zijn. De eerste factor die kan meespelen is erfelijkheid, wanneer een of beide ouders last heeft gehad van acne op de rug is de kans groot dat een kind dit op den duur ook krijgt. Hormonen die zich met name tijdens de puberteit voordoen kunnen er ook voor zorgen dat puistjes en ontstekingen ontstaan. Verzorgingsproducten als vette bodylotions en huidolie kunnen de huid verstoppen en onzuiverheden op de rug veroorzaken. Ten slotte kunnen tassen en boorden zorgen voor wrijving, en daardoor irritatie op de huid.

Tijdens een rugbehandeling wordt de rug gereinigd, zodat vuil en talg verwijderd is. Vervolgens wordt de huid diep gereinigd en worden onzuiverheden uit de huid verwijderd. Na het zuiveren van de huid wordt de huid verzorgd met hydraterende producten. Zo ga je na behandeling met een schone en verzorgde huid de deur uit.

Thuis is het belangrijk om enkele adviezen toe te passen. Zo kan te heet douchen ervoor zorgen dat de huid uitgedroogd raakt, waardoor juist een overmatige talgproductie ontstaat. Wel is het belangrijk om na het douchen de rug goed af te spoelen, zodat er geen restjes van shampoo of conditioner op de rug en schouders achterblijven. Dit kan de huid verstoppen en onzuiverheden veroorzaken. Het zelf uitknijpen van onzuiverheden wordt ook afgeraden. De huid van de rug is dikker dan in het gezicht, waardoor je vaak hard moet drukken en de huid onnodig veel beschadigt.

  • Reiniging van de rug  

  • Verwijderen van onzuiverheden 

  • dieptereiniging 

  • Peeling/Scrub 

  • Rugpakking/Masker 

  • Massage

  • Verzorgende crème

Rugbehandeling-800x300.jpg
Aromatherapie-rugbehandeling.jpg
bottom of page