top of page

                    TCA PEELING

Ben je niet tevreden met wat je huid laat zien? Heb je last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, grote poriën, een vale huid en wil je daar wel eens van af? Geen crème meer te vinden die lijkt te werken?

Dan is het tijd voor een huidverbeterende peeling.

Wat kan een TCA-peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de celdeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in je huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer (en zichtbaarder!) blijft zitten.

Peelings hebben algehele huidverjongende eigenschappen. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.

Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. De productie van elastine en collageen gaat omhoog en je huid gaat zich weer  gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe, terwijl de dikte van de dode huidlagen juist afneemt. 
Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en juist dat kan met Easy TCA® peelings worden bereikt.

Wat doet een TCA-peeling eigenlijk?

TCA staat voor trichloorazijnzuur, een zuurverbinding die een bepaald reactieproces in de huidcellen opwekt. Een peeling met TCA is geschikt voor alle typen huid, dus niet alleen voor dikke huid met grove poriën, maar zeer zeker ook voor dunne(r wordende) en gevoelige huid.

De Easy TCA® is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde combinatiepeeling wordt met een speciale base solution (met onder andere vitaminen, antioxidanten e.d.) bereid. Deze vloeistof dringt langzaam de huid binnen, waarna een bedoeld en gecontroleerd ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag van de huid wordt afgestoten.

Onze Easy TCA® Pain Control is een innovatieve TCA-peeling met een pijnstillende werking.

Behalve in het gezicht kunnen met een TCA-peeling ook prachtige resultaten bereikt worden bij toepassing op décolleté en handen.

De eerste dagen na de peeling

Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan. 


Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op plekken waar je eerst pigment had zitten.


Dag 3: De vervelling begint: eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid af. 
Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen.Daarna zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom je neus te zien. De roodheid kan 2/3 maandenaanhouden. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, ziet er egaler uit en straalt!

Nazorg: 

Een belangrijke voorwaarde na de behandeling is het volgen van het protocol, waar ook de thuisproducten (skincare van La Elegance) een belangrijk onderdeel van zijn.

Ook dient er elke dag een foto gestuurd te worden naar info@lalegance.nl 

De co2 is een intensieve behandeling. Als de protocol niet wordt opgevolgd en mocht er een complicatie voordoen, dan kunnen we helaas niet ondersteunen. De verantwoordelijkheid is dan niet aan La Elegance. De juiste nazorg draagt bij aan een nog beter resultaat van de behandeling.

unnamed-6.jpg

Je kunt (nog) geen Easy TCA®-peeling ondergaan als je

 • ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip). In dit geval kan je arts je medicatie voorschrijven.

 • insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent,

 • immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt,

 • onder behandeling bent voor kanker,

 • last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens),

 • nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt,

 • verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied,

 • een verleden hebt met radiotherapie in je gezicht,

 • zwanger bent of borstvoeding geeft,

 • na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt,

 • of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Verder:

 • Als je isotretinoïne hebt gebruikt, kun je over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling.

 • Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan de permeabiliteit(doordringbaarheid) van je huid verhoogd zijn. Je kunt dan wel een Easy TCA®-peeling ondergaan, maar meld het tijdig aan je behandelaar.

 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden.

 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.

bottom of page