top of page

CO2 Fractional laser
treatment

De fractionele CO2 laser is fantastisch in te zetten als u huidveroudering wilt aanpakken. De CO2 laser wordt daarom ook actief ingezet bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën. De CO2 laser zorgt voor een stralende, jongere en frisse huid, zonder dat invasieve methoden worden gebruikt. 

De werking van de CO2-laser voor huidverbetering
De CO2 laser straalt licht uit van 10.600 nanometer, wat zich richt op het vocht in de huid. Door het afgeven van het impuls wordt energie van de CO2 laser aangemaakt. Deze laat het vocht in de huid verdampen en bovendien gangen maken in de vorm van een raster. Deze geavanceerde techniek “resurfacing” zorgt ervoor dat er geen thermische schade plaatsvindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.

Het proces

De laserstraal van de CO2 laser dringt tot diep in de lederhuid, oftewel de dermis, binnen. Hierdoor worden de fibroblasten geactiveerd, waarbij de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het gezonde weefsel is zo sterk dat het helpt het beschadigde deel en de stevigheid te herstellen.

De techniek is gedurende de jaren verbeterd. Waar voorheen de volledige opperhuid werd wegbrand, wordt de huid nu slechts een fractie aangetast. Het resultaat is een mooie, egale en stralende huid!

Wanneer wordt de CO2-laser gebruikt?

De CO2 laser is geschikt voor iedereen die graag een verbetering van de huid wil verwezenlijken. De huid wordt structureel verbeterd en oogt en voelt gezonder. De CO2 laser wordt dan ook volop ingezet bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, vervagen van littekens, verwijderen van onschadelijke huidaandoeningen, zoals wratjes. Bovendien is de CO2 laser bij uitstek geschikt voor huidverjonging en huidversteviging in het gezicht, decolleté en de handen.

Indicaties voor de fractionele CO2-laser

 • Acne- en chirurgische littekens

 • Grove poriën

 • Licht- en zonbeschadigde huid

 • Fijne lijntjes en rimpels

 • Slappe huid

 • Oneffenheden van de huid

Contra-indicaties voor de CO2 Laser

 • Zwangerschap en borstvoeding

 • Actieve koortsblaasjes, herpes simplex of wratten in het te behandelen gebied

 • Gewonde, zonverbrande huid in het te behandelen gebied

 • Heeft u bepaalde medicijnen geslikt voor uw huid? Neem contact met ons op zodat wij kunnen kijken of een behandeling mogelijk is. 

 • Geschiedenis van bestralingstherapie in het te behandelen gebied

Duur en prijs van de behandeling

De behandelduur van de CO2 laser is tussen de 30 en 60 minuten.  

U wordt 1 uur van tevoren verwacht, zodat de verdovingscrème aangebracht kan worden.

Aanbevolen behandelingen en eventueel behandel interval

Voor een optimaal resultaat raden we 1 tot 2* behandelingen aan. 

* Dit is een gemiddelde indicatie. 

CO2 lasertherapie bij rimpels

Diepere rimpels worden behandeld met CO2 lasertherapie. Deze laser is geschikt voor diepere rimpels, groeven, rokerslijnen en door de zon beschadigde huid. De Deep FX wordt dus veelal gebruikt voor diepe rimpels.

CO2 lasertherapie bij littekens

Diepere littekens worden ook behandeld met de CO2 laser. CO2 lasertherapie is geschikt voor littekens die eruit zien als diepe putten, gaatjes, groeven, en diepe littekens. De Deep FX wordt dus veelal gebruikt voor diepe littekens. Ook wordt de CO2 laser ingezet bij littekens voor een donker huidtype, met zeer succesvolle resultaten.

CO2 lasertherapie bij acné-littekens

Diepere acné-littekens behandelen wij veelal met de Co2 laser. CO2 lasertherapie werkt voor acné-littekens die eruit zien als diepe putten, gaatjes, groeven, en diepe littekens. De CO2 laser infiltreert dieper in de huidlaag door middel van twee verschillende standen: Deep FX en Active FX. Hoe groter de spotsize (grootte van laserkop/laserstraal), hoe minder diep de laserstraal infiltreert in de huidlaag. De Deep FX wordt dus veelal gebruikt voor diepe acné-littekens. Active FX is vergelijkbaar met fractionele lasertherapie, maar gaat net iets dieper dan normale fractionele lasertherapie.

CO2 lasertherapie bij rhinophyma

Rhinophyma is een huidaandoening die vaak chirurgisch wordt aangepakt. Het overtollige weefsel op de huid wordt door artsen weggesneden, maar komt vaak weer terug. Een rhinophyma neus heeft vaak grote uitstulpingen op de neus. Met de CO2 laserbehandeling wordt deze overtollige huid (zacht weefsel) gecarboniseerd. Een deel van de huid verdampt, het overige deel wordt een korst die er vanzelf afvalt. Met als resultaat een neus in de oorspronkelijk vorm. Voordat de behandelingen van rhinophyma gestart kunnen worden moeten de ontstekingen op de neus wel genezen zijn. Dit kunt u uiteraard bespreken met de huidtherapeut. Door onze samenwerking met artsen in 9 ziekenhuizen door heel Nederland, kunnen wij u zonodig naar een arts doorverwijzen.

Advies

Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit gevoel kan even aanhouden. 

 • De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en er ontstaan kleine korstjes. Deze korstjes vallen er na een tijdje af, waarna de huid zich zal gaan vernieuwen.

 • Na gemiddeld 1 á 2 twee weken is de huid weer hersteld. De activiteit van collageen en elastine zal na de behandeling 3 tot 6 maanden aanhouden.

Vragen & antwoorden CO2 laser

Voor wie is de CO2 laser behandeling minder geschikt?

Voor cliënten met een donkere huid is de behandeling minder effectief, omdat het hyperpigmentatie kan veroorzaken. Er wordt dan ook geadviseerd om bij een donkere huid een chemische peeling in te zetten of een andere intensieve behandeling, zoals microdermabrasie.

 

Wordt de CO2 laserbehandeling vergoed?

Helaas worden de meeste behandelingen niet vergoed wanneer de behandelingen vallen onder cosmetische ingrepen.

 

Mag ik in de zon na de CO2 laser?

Bij het ondergaan van een CO2 laser behandeling mag u absoluut minimaal 6 tot 8 weken voor aanvang en na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. Daarnaast is het erg belangrijk een  anti-zonnebrandcrème SPF50 te gebruiken. 

 

Wat zijn de risico’s?

Bij de CO2 laser is de kans op complicaties gering. Net zoals bij andere laser behandelingen wordt er gebruik gemaakt van veel warmte. Is er teveel warmte, dan kunnen er brandwonden ontstaan. Het is belangrijk om dit te melden bij de arts. Bij het ontstaan van brandwonden kan er kleurverschil optreden wat enkele maanden kan aanhouden. Na de CO2 laser mag u een tijd niet in de zon en niet onder de zonnebank. De arts zal u hier tijdens het consult uitgebreid over informeren. 

 

Wanneer wordt de CO2 laser niet uitgevoerd?

Mocht u last hebben van actieve herpes wordt er geen behandeling uitgevoerd.

 

Hoe bereid ik me voor op een CO2 laserbehandeling?

Het is belangrijk om 6 tot 8 weken voor aanvang niet onder de zonnebank te gaan of in een andere vorm van zon te genieten. Mocht u vitamine A smeren, wordt het aangeraden hier 3 dagen voor aanvang mee te stoppen. U dient er rekening mee te houden dat u na de CO2 laserbehandeling een hersteltijd van ongeveer 2 weken heeft. Plan dus geen belangrijke afspraken direct na de behandeling in. 

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Oppervlakkige rimpels en kleine onregelmatigheden van de huid kunnen met de CO2 laser al na 1 behandeling verdwijnen. Bij diepere rimpels en (acne)littekens zijn soms 3 sessies vereist, dit met een tussentijd van 1 maand. Huidverbetering treedt op gedurende de maanden, waarbij collageen na ongeveer 3 maanden weer wordt aangemaakt.

 

Is de CO2 laser pijnlijk?

De CO2 laser behandeling kan als pijnlijk worden ervaren. Na het reinigen van de huid worden de ogen beschermd met een speciale laserbril. De laserkop wordt in een rustig tempo over de huid geschoven, waarbij een hard tikje tegen de huid en een warm branderig gevoel waarneembaar is. Sommige plekjes, zoals rondom de ogen en de bovenlip, zijn wat meer gevoelig tijdens de behandeling.

 

Hoe ziet mijn huid eruit na een CO2 laser?

De huid ziet er rood uit en kan wat branderig aanvoelen. U krijgt thuisproducten mee die u dient te gebruiken. Na een paar dagen zullen korsten ontstaan en deze kunnen tot 2 weken blijven. Het behandelde gebied gaat ook flink zwellen en er kan wondvocht uitkomen. Als de korsten eraf zijn dan is de huid rood / roze en dit zal ook enkele weken zo blijven. Tot 3 maanden na de behandeling moet de huid goed beschermd worden tegen de zon met minimaal factor 50. 

Nazorg: 

Een belangrijke voorwaarde na de behandeling is het volgen van het protocol, waar ook de thuisproducten (skincare van La Elegance) een belangrijk onderdeel van zijn.

Ook dient er elke dag een foto gestuurd te worden naar info@lalegance.nl 

De co2 is een intensieve behandeling. Als de protocol niet wordt opgevolgd en mocht er een complicatie voordoen, dan kunnen we helaas niet ondersteunen. De verantwoordelijkheid is dan niet aan La Elegance. De juiste nazorg draagt bij aan een nog beter resultaat van de behandeling.

CO2-Fractional-.jpg
bottom of page